Lean Six Sigma

 

Lean Six Sigma is een wereldwijd bewezen en toegepaste methodiek die een aantoonbare en duurzame verbetering van het bedrijfsresultaat oplevert. Hierbij ligt de focus op wat de klant écht belangrijk vindt. Deze aanpak leidt tot het tegelijkertijd reduceren van kosten, het verhogen van de klanttevredenheid én het verkorten van de doorlooptijd.
Lean Six Sigma is een combinatie van Lean Management en Six Sigma.

Lean Management kijkt naar het gehele proces en richt zich op het creëren van waarde voor de klant en het elimineren van verspillingen. Dit zorgt niet alleen voor betere financiële resultaten, ook de medewerkers die het proces uitvoeren zullen een prettiger manier van werken ervaren.

De Six Sigma methodiek bestaat uit een stappenplan met per stap een aantal tools om van een procesprobleem tot een met data onderbouwde oplossing te komen die aantoonbaar de effectiviteit en efficiency van een proces verbetert.

De 2 methodes zijn complementair omdat ze beide uitgaan van de wensen van de klant, het proces en het samen met medewerkers verbeteren. Lean Six Sigma pakt bedrijfsproblemen bij de kern aan en zorgt hiermee voor blijvende verbetering.

 

DeHazeConsultancyLeanSixSigma